Basketbal scorebord met schotklokken

Bij Score-bord.com zijn voor de  verschillende niveau’s van de basketbalsport een bijpassend scorebord.

Verschillende sporten hebben specifieke regels waaraan een scorebord, bediening en schotklokken moet voldoen. Zo bestaat een basketbal-scorebord voor hogere spelniveaus uit een scoredeel, persoonlijke foutenpanelen en aparte schotklokken (ook wel 24 seconden klokken genoemd).

Bij score-bord.com voldoen al onze borden en attributen aan deze eisen. Van complete scoresystemen met LED video displays tot eenvoudige elektronische scoreborden.

Basketbal scorebord

Basketbal scorebord

Bij de hogere spelniveaus zijn schotklokken verplicht.

De bijbehorende schotklokken kunnen met en zonder speeltijd geleverd worden. De schotklokken voldoen aan de laatste spelregelwijzigingen van de FIBA en de Nederlandse Basketbalbond.

Een schotklok geeft de tijd aan waarbinnen een aanvallend team een schotpoging dient te doen.

De maximale tijd is 24 seconden en de schotklokken tellen af tot 0 seconden tenzij tijdig de schotpoging is uitgevoerd, of het spel is stilgelegd. De bediening heeft ook een aparte knop voor 14 seconden zodat hier snel te schakelen valt wanneer het team dat controle over de bal verkrijgt hetzelfde team was dat controle over de bal had, voordat deze de ring raakte. Hierna worden, afhankelijk van de situatie, de schotklokken weer gereset naar 24 seconden, of de aflopende tijd wordt weer gestart waar deze gestopt is.

De schotklokken worden met bevestigingsbeugels geleverd. Tevens zijn standaarden voor de schotklokken verkrijgbaar.

Schotklok basketbal

Voor meer informatie of het aanvragen van een offerte neem contact met ons op.


Voor minimale kosten is een lange levensduur, goede zichtbaarheid van de displays gedurende tientallen jaren en een een lage storingsgevoeligheid van scoreborden vereist.

Scoreborden van score-bord.com onderscheiden zich in deze kwaliteiten door gebruik van aanduidingen met verschillende kleuren LEDS per scorebord functie (voor bijv. scores en speeltijd). Dit komt tot uiting in:

Robuuste uitvoering:
De behuizing bestaat uit een sluitend gevouwen en gepoedercoat aluminium ornament met slagvast polycarbonaat voor de displays. Door de sluitend gevouwen behuizing (dus geen kast opgebouwd uit standaard profielstukken) ontstaan er geen openstaande naden waardoor vochtproblemen voorkomen worden. Uiteraard is het scorebord balbestendig.

Klimaatvoorziening
Een geïntegreerde klimaatvoorziening voorkomt vochtaanslag op de displays en op de voorplaat, waardoor het scorebord beter zichtbaar is en de elektronica veel langer meegaat.

Premium select LEDS
Door toepassing van premium select LEDS blijft de kleur, kijkhoek en intensiteit over vele jaren gelijk. Ook over vele jaren is het scorebord goed in vol zonlicht leesbaar. Op de LEDS wordt 10 jaar garantie gegeven.

Eigen ontwikkeling , productie en service
Tevens ontwikkelt en produceert score-bord.com de displays zelf zodat aanpassingen als gevolg van bijvoorbeeld spelregelwijzigingen direct uitgevoerd kunnen worden en u verzekerd bent van een adequate service. Dit biedt u tevens de mogelijkheid om een afwijkende kleur voor de LEDS kiezen.

Dit resulteert in een onderhoudsarm display met een zeer gelijkmatige beeldkwaliteit en een blijvend professionele uitstraling.